A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésben a Magyar Turisztikai Szövetséggel 2019 nyarán nagyszabású, országos kampányt indít, melynek célja, hogy a magyar gyermekek jobban megismerjék

A kampány neve: HOL VAGY, KAJLA?

 A kampány lényege és célja:

A történet szerint Kajla, a kis magyar vizslakölyök gazdáinak sok fejtörést okoz, mivel roppant kíváncsi, és mindig elkóborol. Őt követve-kutatva Kajla minden gyermek ,,idegenvezetőjeként” segít a kicsiknek, hogy minél több csodát megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül.

A kampány két legfontosabb eleme a sok egyéb mellett:

  • Egy díjmentesen hozzáférhető mobil applikáció, amelyben a gyerekek játszva ismerhetik meg az ország nevezetességeit: megyénként két turisztikai desztinációt. Ezt az MTÜ fejleszti és teszi közzé a tanítás utolsó napjaiban.
  • A,,KAJLA ÚTLEVÉL” – A Magyar Turisztikai Szövetség a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével a tanév végén, a bizonyítványosztással egyidejűleg minden magyar alsós kisdiákhoz szeretne eljuttatni egy pecsétgyűjtő kiskönyvet, a,,KAJLA ÚTLEVELET”, amelybe a kicsik számos turisztikai nevezetesség, mint ,,pecsételőhely” környékén gyűjthetnek pecséteket.

A gyermekek a tanév végén a bizonyítvánnyal együtt megkapják a „Kajla útlevelet”.

A kiadvány mindenki számára ingyenes, ám rendkívül értékes, hiszen a kezdeményezéshez a MÁV, a GYSEV és a Magyar Posta is hozzájárul felajánlásaikkal, melyek a nyári szünet időtartama alatt, júliusban díjmentes utazást Magyarország teljes vasúthálózatán, illetve július és augusztus hónapban díjmentes képeslapküldést jelentenek a Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal rendelkező, alsó tagozatos gyermekek számára.

Június 13-tól minden részletet megtalál a www.kajla.hu weboldalon.

 

Komárom város pedagógiai díja

Egyed Gábor, intézményünk magyartanára is elnyerte Komárom Város Pedagógiai Díját.  A díjat áldozatkész, kiváló pedagógiai munkájával és emberi hozzáállásával érdemelte ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diego szőnyeg

A komáromi Diego áruház egy szép szőnyeget ajándékozott óvodásainknak.

Az idei járási jótékonysági bál bevételét intézményünk óvodája nyerte. Az átadó ünnepségen dr. Molnár Attila polgármester megduplázta a bálon összegyűlt támogatási összeget, így 3,2 millió forint adományt kapott óvodánk.

Mesemondó verseny

A csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Mesevár elnevezésű mesemondó versenyen Csőke Viktória Boglárka  2. osztályos tanulónk I. helyezést ért el. Felkészítő tanára Hegedüs Béláné. Gratulálunk!

 

Iskolánk költészetnapi rajzpályázatának nyertesei.
Gratulálunk!
(A képről hiányoznak: Turbacs Nelli, Csőke Viktória Boglárka 2. osztályos tanulók.)