Angol nyelvi tábor

Iskolánk idén első alkalommal rendezett angol nyelvi tábort június utolsó napjaiban.  A három napos programsorozat keretében a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg az állatkertben élő állatokkal, a fagylaltok hűvös világával, valamint a tengerek- tengerpartok élővilágával.

A reggeleket tréfás, mozgásos feladatokkal kezdtük, amelyet egy angol foglalkozás követett, majd az aktuális témában kreatív alkotások születtek. Az ebédet követően a tanult szavakat ismételtük át játékos formában. Délután uzsonnával zárult.

A teljes program angol nyelven zajlott a gyerekek saját nyelvi szintjének megfelelően, elősegítve ezzel a magabiztos kommunikációt, és hétköznapi szókincsünk fejlesztését.

A legnagyobb sikert a fagylaltos stand aratta, ahol a gyerekek angolul választhattak a különböző ízű nyalánkságok és feltétek közül.

A tábor végén a résztvevők emléklapot kaptak.

Erdei iskola 4.b osztály

4. b osztályomtól való elbúcsúzás záró eseményeként 3 napos erdei iskolát szerveztem Vértesboglárra június 16 tól  18-ig . A szülők támogató segítségének köszönhetően az utazást mind oda és vissza is autókkal rugalmasan megoldottuk.. 

1.nap   megismertük a tanyát és az ott élő háziállatokat. Gábor bácsi különféle kismadarakról tartott részletes tájékoztatást. Madármentés kapcsán hozzákerült tengelicfiókát vizsgáltunk, majd fecskeháló segítségével befogott fecskéket néztünk és gyűrűztünk meg. Odúlátogatás során  pár napos fiókákat is megvizsgáltunk.

2. nap korai állatetetést követően, egy kisebb túrára indultunk a Vértesbe. A mezőn többféle lepkét, hernyót szemügyre vettünk, s közben szamócát is eszegettünk. Délután Kriszti néni bemutatta  tankertet, ahol sok fűszernövényt ismertünk meg.  Éjszakai túrán meghallgattuk a baglyok és pacsirták hangját. Szürkületben a denevéreket figyeltünk, majd a teljes sötétségben a közeli erdőben  próbára tettük bátorságunkat. 

3. nap a gyerkőcök  az állatok etetése és a tankert növényeinek locsolásával indították a napot. Ezt követően  Dr. Székely Sándor tartott interaktív előadást a halászsasok fiókáiról . Szinte napról napra nyomon tudtuk követni a madárszülők fészeképítését, tojásrakását , kiköltését egészen az elrepüléséig egy észtországi kamerafelvételnek köszönhetően.

Megunhatatlan számháborúzás követően megebédeltünk és  fincsi marlenkával megünnepeltük Misike szülinapját. Délután elköszöntünk az erdei iskolától és sok élménnyel gazdagodva hazatértünk. 

Angol nyelv és programozó nyári tábor

További képek a galériában!

Tanévzáró és ballagás

Az idén először volt az új sportcsarnokban a tanévzáró ünnepély 2023. június 17-én. Osztályonként vonultak a tanulók a helyszínre, ahol a himnuszok elhangzása után, az iskolai énekkar a Vakáció című dalt adta elő. A 7. osztályosok elköszöntek a ballagó diákoktól, a nyolcadikosok pedig az itt maradó társaiktól vettek búcsút, és átadták az iskolazászlót. Az intézményvezető beszédében többek között kiemelte a tanév legfontosabb változásait, felolvasta a kitűnő diákok nevét, és átadta a Szent Imre-díjat, amelyet Ficsura Leon ballagó nyolcadikos tanuló kapta az idei tanévben. A tanévzárót követően a tanulók osztályaikban vehették át a bizonyítványokat. A nyolcadikosok még egy utolsó osztályfőnöki órán vettek részt, majd a szépen feldíszített épületet elhagyva, ballagási dalokat énekelve vonultak át a nagytemplomba, hogy megköszönjék az elmúlt iskolás éveket, elbúcsúzzanak. Az intézményvezető beszédét követően a plébános megáldotta őket, az osztályfőnök pedig levette az iskolanyakkendőjüket. Hálájuk jeléül jelképesen egy-egy szál virágot helyeztek el az oltáron. A ballagás a nyolcadikosok búcsúdalával fejeződött be.

Osztálykirándulás 7. osztály

A 7.osztállyal Visegrádon voltunk 1 napos osztálykiránduláson. 

A nevezetességek megtekintése után a bobpályán töltöttük el a délutánt.

Kórustábor

Ebben a tanévben tábort szerveztem az énekkarosoknak, akik 3.-6.osztályos tanulókból álltak. Izgalommal várták a gyerekek, hogy hova megyünk, mit fog történni az éneklésen kívül. Tarjánban a Nemzetiségi Ifjúsági táborban töltöttük el a két napot. A várostól távoli helyszín, a tiszta levegő, a zöld övezet, a szép idő, ajándékká tette nekünk ezt az időszakot. A cél az volt, hogy felkészüljünk a tanévzáró és ballagási ünnepélyre. A próbákon kívül Mozart: Divertimento művének hallgatása közben színes képeket festettek a gyerekek lepedőre, amit két fa közé feszítettünk ki. A zenei vetélkedőn játékos feladatokat oldottak meg, aminek a szórakozás volt a célja. Közösségi játékokat, körjátékokat játszottunk, és a „rókavadászat” sem maradt el. Kora este a tábortűz mellett sütöttük és ettük meg a vacsorát, utána sötétedésig énekeltünk. A kisdiákok relaxálás közben pihenték ki a kevés alvást. Kézműves foglalkozás keretén belül szalvéta technikával fakorongokra hűtőmágnest készítettek. Zárásként klasszikus zenére  (Muszorgszkij: Egy kiállítás képei – Baba Jaga kunyhója és Kiscsibék tánca a tojáshéjban)  jeleneteket találtak ki az önállóan alkotott csoportokban, amit utána bemutattak egymásnak. Izgalmas volt, amikor a mozgásokból különböző történetek születtek.

Remélem, hogy a kis kórustagok maradandó élménnyel gazdagodtak.

                                                                                                             Baranyi Gizella – kórusvezető

Színes gyermeknap az iskolában (2023.06.15.)

Az idei tanévben a diákönkormányzatos tanulók szervezték meg a gyermeknapot. Sokszínű programot állítottak össze, melyek között volt kahoot kvíz, Fifa vetélkedő, sorversenyek, kiállítás, társasjátékok, programozás és robitika.

A nap nagyon jól sikerült: vidáman töltötték el a napot a gyermekek.

Osztálykirándulás 5.b

Az 5.b osztály kétnapos osztálykiránduláson vett részt. Az első nap ellátogattak a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Tudományos Élményközpontba, majd a második nap kirándulást szerveztek a Turulhoz. Az éjszakát a Szent Ignác Közösségi Házban töltötték.

Osztálykirándulás 1.a (2023. június 9.)

Helyszín: Komárom: iskola, játszótér, mozi

Kísérők: Gaál Judit Eszter, Békési Annamária, Pintérné Kuti Zsuzsanna

Tanulók: 27 fő (1 tanuló beteg volt)

Program:

Osztálykirándulásunkat Tatára terveztük a Tanösvényre, de a folyamatos esőzések miatt kénytelenek voltunk megváltoztatni a helyszínt.

Komáromban a moziban néztünk meg a tanulókkal „Léna és Hógolyó” című filmet. Az összetartozásról, a másság elfogadásáról és az állatok védelméről, szeretetéről sok tanulságot tanulhattak a gyerekek.

A kulturális élmény után a fölösleges energiáikat a játszótéren vezethették le a tanulók.

Ebédre többféle pizzát rendeltünk a közeli Nana pizzériából.

Délután ismét játszótérre vittük a gyerekeket, majd az iskolából mentek haza a szüleikkel.

2.b osztály. Mosonmagyaróváron jártunk a Futurában, útközben fagyiztunk egyet Győrben.

A 6. osztály a dunaszigeti Ökoparkban volt kétnapos osztálykiránduláson

A 3.a osztály Székesfehérvár-Velencei-tó egynapos osztálykiránduláson vett részt pénteken

A gyerekek felfedezték Székesfehérvár és a rendkívüli Bory-vár nevezetességeit, kipróbálhatták a kickbike-ozást, és egy vidám csapatépítő programmal zárták a napot.

A 2. a osztály Komárom- mozi és pizzéria; Koppánymonostor Lego kiállítás.

A 3.b osztály Visegrádon volt pénteken (06.09.) kirándulni. Lovagi tornán, fegyverbemutatón és tárlatvezetésen voltunk.

4.b Budapesten. CSOPA, MARGITSZIGET, PARLAMENT

4.a Székesfehérváron (06.09.)

Holenda Barnabás Regionális Matematika verseny

A  Holenda Barnabás Regionális Matematika versenyen iskolánk 2.a osztályos tanulója, Szabó Gergely V. helyezést ért el.

A Zrínyi Ilona matematika verseny

A Zrínyi Ilona matematika versenyen a 2022/2023. tanévben nagyon szép eredményeket értek el iskolánk tanulói.

A megyei fordulóban:

Szabó Gergely 2.a osztályos tanuló II. helyezést,

Czina Márton 3.a osztályos tanuló III. helyezést,

Szalay László 3.a osztályos tanuló VII. helyezést ért el.

Szabó Gergely az országos döntőben is képviselte iskolánkat, ahol 164 indulóból az előkelő 14. helyet szerezte meg. További sikereket kívánunk diákjainknak!

Egyedné H. Ildikó mkv.

I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa

A komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói is részt vettek az I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa keretein belül megrendezett sportnapon.

Először egy Plogging szemétszedő futáson vettek részt, majd a “PET-Games” elnevezésű sorversenyen, ahol szépen szerepeltek

Felsős kategóriában az “AKARMI” csapat (Lassu Luca, Musitz-Székely Zselyke, Molnár Nóra, Jankó Gréta) első, míg a fiú csapat (Lassu Olivér, Dávid Dániel, Orbán András, Tóth Ákos) a második helyezést ért el.

Diákjaink nagyon jól érezték magukat és sok hasznos információval gazdagodtak a nap folyamán.

Egyedné Hargitai Ildikó mkv.

Irodalom, szövegértés országos döntő

Fit Kid Diákolimpia Országos Döntő

Június 3.-án Cegléden rendezték meg a Fit Kid Diákolimpia Országos Döntőjét, ahol a Komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola csapata az 5.helyen végzett ????

A csapat tagjai:

Körmendi Anna, Klipács Odett, Klipács Gréta és Jankó Gréta

Edző és Felkészítő:

Erdős Jennifer / Jenny’s Fitness/

Összetartozás napja

Szalay László I. hely

Szabó Gergely IX. hely

„Szent Anna, égi nagyanyánk” rajzpályázat nyertesei

A szanyi Szent Anna Általános Iskola és Óvoda újraindításának 30 éves jubileuma alkalmából rajzpályázatot hirdetett, amelyen az alsó tagozatosok az iskola névadóját, Szent Annát ábrázolták.

Intézményünk tanulói az alábbi helyezéseket érték el:

Szívből gratulálunk!

Óvodásaink ballagása(2023.05.26.)

Kecske kupa (2023.05.20.)

Gálaműsor (2023.05.12.)

Óvodások az Idősek Otthonában

Látogatás a Fővárosi Nagycirkuszban. (2023. 05. 05.)

“Nec arte, nec Marte” várostörténeti vetélkedő Észak-Komáromban

Nagyító – Komplex Természettudományos Verseny (2023.04.26.)

Föld-napi túra (2023.04.22.)

English is Fun elnevezésű II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Iskola által rendezett Angol nyelvi versenyen vettek részt tanulóink

A 275 éves soproni Szent Orsolya Iskola Jubileumi Szavalóversenyen vettek részt tanulóink

Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei döntő

Nyitott délelőttök (2023.04.13. – 2023.04.14.)

Tantestületi lelki nap (2023.04.04. – 2023.04.05.)

Gyerekek lelki napja – 4-8 évfolyam (2023.04.03.)

Gyerekek lelki napja – 1-3 évfolyam (2023.04.03.)

Honismeret 2023, Hazáért és szabadságért Országos Történelmi Tanulmányi Versenyen

Iskolánk két 6. osztályos tanulója, Bódai Réka Csenge és Csőke Viktória Boglárka, részt vettek a budapesti “Honismeret 2023, Hazáért és szabadságért Országos Történelmi Tanulmányi Versenyen”, ahol 60 csapat közül az előkelő 7. helyet szerezték meg.

Felkészítő tanáruk: Bertalanitsné Tar Katalin.

A szép eredményhez szívből gratulálunk!

Knoll Miklós szavalata (Ady Endre – Imádság háború utá

Szent Imre angol verseny és gála

Március 28-án iskolánk, a 25. évfordulója alkalmából először szervezett angol nyelvű versenyt és gálát a helyi általános iskolák részére. 

A vetélkedőn Komárom három intézményéből, a Petőfi Sándor Általános Iskolából, a Bozsik József Általános Iskolából és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodából, közel 60 diák vett részt. A tanulók három korcsoportban, 4. osztályos, 5-6. osztályos, és 7-8. osztályos csapatokban versenyezhettek.

A megmérettetés feladatai Nagy–Britannia témaköréhez kapcsolódtak. Előzetesen a csapatok plakátokat készítettek a szigetországról, amelyből kiállítást rendeztünk iskolánk folyosóján. Játékos formában a diákok számot adhattak többek között arról, hogy mennyire ismerik a nemzeti ételeket, a híres épületeket, a különböző himnuszokat és zászlókat, híres embereket, jellegzetes közlekedési eszközöket. Szóbeli feladatként London leghíresebb építményeinek nevét betűzték. Az eredményhirdetésig a gyerekek megkóstolhatták az angol teát és süteményt.

Az angol nyelvű gálát március 30-án rendeztük a Szent Ignác Közösségi Házban. A diákok angol dalokkal, rövid színdarabokkal készültek, amelyeket nagy sikerrel adtak elő.

Köszönjük szépen mindenkinek a részvételt, és sok szeretettel gratulálunk a helyezetteknek.

                                                                                               Angol munkaközösség tagjai

Iskolanyitogató (2023.03.25.)

Az 1848 as forradalom és szabadságharc 175 éves emlékezete

PETŐFI 200 (2023.03.13.)

Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda fennállásának 25. évfordulója és az új sportcsarnok megáldása (2023.03.10.)

Mocsai Arany János megyei szavalóverseny (2023.03.02.)

Szavalóverseny (2023.03.01.)

További képek:

https://drive.google.com/drive/folders/1gCSolgF_IVeb7vYqo-5RpIKibaMvyo0b?usp=share_link

Istenes versfolyam (2023.03.01.)

Néhány vers videó formájában:

További képek:

https://drive.google.com/drive/folders/1EZVUpa6XkD4OsLnj46vQXdQ5DMHtOlho?usp=share_link

Egyházmegyei énekverseny (2023.03.01.)

Megnyitó ének:

További képek:

https://drive.google.com/drive/folders/1RNs6W82tcaGgSkLPVTZb4ZwwhJPo0tA8?usp=share_link

Záró ének:

Kirándulás (2022.02.23.)

Hamvazószerda (2023.02.22.)

Felsős farsang (2023.02.10.)

Alsós farsang (2023.02.10.)

Iskolanyitogató (2023.02.04.)

Szavalóverseny (2023.02.03.)

Színházban jártunk (2023.01.27.)

Karácsonyi műsor (2022.12.21.)

Iskolanyitogató I. (2022.12.08.)

Óvodánkban járt a Mikulás (2022.12.06.)

Iskolában járt a Mikulás (2022.12.06.)

I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa

ADVENTI ZENÉS VÁRAKOZÁS (2022.11.26.)

Pályaorientációs nap (2022.11.25.)

A természetismereti szakkörösök kirándulása (2022.11.12.)

Szent Imre nap (2022.11.04.)

Komposztálás (2022.10.27.)

NÉPLÉLEK 1956

Közösségépítő kirándulás (2022.10.15.)

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért (2022.10.18.)

A fenntarthatóságról (2022.10.15.)

Szent Teréz napja (2022.10.14.)

Rajzpályázat nyertesei

Öröméneklés (2022.10.03.)

Sportnap (2022.09.30.)

A természetismereti szakkörösök kirándulása (2002.09.24.)

Tanévnyitó (2022.09.01.)